نوشته شده توسط : اس آر سی

 

ستاد توسعه فناوری نانو به منظور انجام پروژه‌های مشترک و استفاده از توانمندیهای دستگاهها، دو کارگروه جدید میکروسکوپ روبشی و دستگاه X-Ray را راه اندازی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، SEM  یا میکروسکوپ الکترونی روبشی عضو جدیدی از خانواده میکروسکوپها است که برای مطالعه سطوح مواد مختلف یا به عنوان مکمل میکروسکوپهای نوری و الکترونی به کار گرفته می شود این دستگاه توانایی مشاهده جزئیات میکرومتری و نانومتری سطوح را به صورت سه بعدی دارد.

با استفاده از این میکروسکوپ می توان نمونه های متالورژیکی، سرامیکی، پلیمری، اپتیکی، نیمه هادی ها، سیستمهای ذخیره اطلاعات (CD و HDD) و همچنین کاتالیزورها را مطالعه کرد.
 
باتوجه به اهمیت این دستگاه شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، دو کارگروه تخصصی برای کارشناسان دستگاه SEM و دستگاه های X-Ray را راه اندازی کرده است.
 
این اقدام با هدف توسعه برنامه ها‌ی شبکه آزمایشگاهی و افزایش ارتباط شبکه ای میان کارشناسان تجهیزات آزمایشگاهی مرتبط صورت گرفت.

گسترش ارتباط بین آزمایشگاههای مختلف، انتقال تجربیات کارشناسان مراکز مختلف، شناسایی نیازهای آموزشی کارشناسان تجهیزات آزمایشگاهی، انجام پروژه های مشترک و استفاده از توانمندیهای دستگاهها از ماموریت های این دو کار گروه است.
 
پیش از این کارگروه تخصصی دستگاه TEM در سال 1388 و کارگروه تخصصی دستگاه های SPM در سال 1389 فعالیت خود را در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو آغاز کردند.



:: موضوعات مرتبط: خبرهای علمی , ,
:: برچسب‌ها: شبکه آزمایشگاهی نانوفناوری ,
:: بازدید از این مطلب : 1609
|
امتیاز مطلب : 151
|
تعداد امتیازدهندگان : 40
|
مجموع امتیاز : 40
تاریخ انتشار : جمعه 17 تير 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : اس آر سی

 محققان دانشگاه آكسفورد در حال ساخت يك عينك هوشمند هستند كه از دوربينهاي ريز و يك رايانه جيبي براي آگاه‌سازي كاربر از اجسام و افراد پيش رو استفاده مي‌كند.

اين عينكها به نابينايان در جهت‌يابي در مراكز تجاري و ايستگاه‌هاي شلوغ قطار و مترو كمك كرده و حتي به آنها اجازه خواهد داد تا شماره اتوبوسها و تصاوير رايانه‌اي دستگاه‌هاي خودپرداز را «بخوانند».

اين عينك‌هاي سبك و ارزان كه تا سال 2014 به صورت گسترده در بازارهاي جهاني عرضه خواهد شد، براي تمام نابينايان مناسب خواهد بود.

افراد مسن مبتلا به بيماري دژنراسيون ماکولا احتمالا بهره بهتر از اين فناوري خواهند برد.

تلاشهاي قبلي براي ساخت چنين دستگاهي معمولا به عينكهاي تيره بزرگ با دوربين‌ها و رايانه بزرگ ختم شده‌اند.

اما پيشرفتهاي بوجود آمده در فناوري بدين معني است كه مي توان عينكهاي بيونيكي با شباهت بسيار به عينكهاي معمولي توليد كرد.

موضوع مهمتر اين دستگاه، قيمت حدود 1500 دلاري آن است كه اين ابزار را مقرون به صرفه مي‌كند.

محققان آكسفورد اكنون مرحله تحقيقات خود را به پايان رسانده و در حال كار بر روي پيش ساخت اين دستگاه هستند.

آنها از شيشه‌هاي شفاف با عدسي‌هاي حامل ديودهاي نوري كوچك و دوربينهاي به اندازه سر سنجاق در گوشه قابهاي اين عينك استفاده كرده‌اند.

اين دوربين‌ها به جمع‌آوري اطلاعات لازم براي چشمها پرداخته و آنها را با يك سيم به رايانه‌اي به اندازه گوشي همراه در جيب كاربر مي‌فرستد.

اين رايانه سپس به پردازش اطلاعات و ساده‌كردن آن به شكل طرحهاي نقطه‌اي مي‌پردازد. ال‌اي‌دي‌هاي موجود در عدسي‌ها با اين نقاط روشن شده و به كاربر اطلاعات اساسي را در مورد محيط اطراف مي‌دهد.

يك نور سوسو مانند مي‌تواند بدين معني باشد كه يك انسان در مسير قرار دارد و يك توده جامد نيز نشانگر وجود اجسامي مانند پله خواهد بود.

اين اطلاعات به افرادي كه بيشتر بينايي خود را از دست داده‌اند كمك خواهد كرد تا اعتماد بنفس لازم براي خريد يا استفاده از وسائط نقليه را به تنهايي به دست بياورد.

افزوده شدن يك قطعه گوشي مي‌تواند به پيچيده‌تر شدن اطلاعات ورودي كمك كند.

براي مثال دوربينها به ثبت شماره اتوبوسها و اطلاعات روي صفحه حركت قطارها براي تحليل رايانه‌اي مي‌پردازند كه به محض آماده شدن اين اطلاعات از طريق اين گوشي به گوش فرد منتقل خواهد شد.

 

منبع : ایسنا



:: موضوعات مرتبط: خبرهای علمی , ,
:: بازدید از این مطلب : 1450
|
امتیاز مطلب : 132
|
تعداد امتیازدهندگان : 33
|
مجموع امتیاز : 33
تاریخ انتشار : جمعه 17 تير 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : اس آر سی

 

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف ارتباط بین راه رفتن روبات‌های دو پا و مساله جابه جایی دینامیكی اشیا را بررسی كردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، 'برهان بیگ‌زاده' مجری طرح گفت: مساله جابه جایی دینامیكی اشیاء و مساله راه رفتن روبات‌های دوپا، بیشك دو دسته بسیار مهم از مسایل مطرح در روباتیك هستند كه همواره توجه بسیاری از پژوهشگران در این حوزه را به خود جلب كرده‌اند. 

این دانشجوی مقطع دكتری رشته مهندسی مكانیك دانشگاه صنعتی شریف افزود: دینامیك غیر خطی و گاه تركیبی(هیبرید) آن‌ها معمولا این مسایل را موضوعاتی چالش‌انگیز ساخته است. 
وی اظهار داشت: این قبیل سیستم‌ها معمولا به عنوان بستری برای آزمودن روش‌های جدید كنترل غیر خطی و همچنین مسایل مربوط به پایداری سیستم‌های غیر خطی بوده‌اند. هر چند به نظر می‌رسد كه این دو نوع سیستم در نگاه اول كاملا متفاوت است ، ولی ما بر این عقیده‌ایم كه ارتباطات بسیار عمیقی بین این دو نوع سیستم رباتیكی وجود دارد. 
وی خاطر نشان كرد: در این رساله به بررسی ارتباط بین مساله جابجایی دینامیكی اشیاء و مساله راه رفتن روبات‌های دو پا در تمام حوزه‌ها(سیستم‌های غیر فعال، نیمه فعال و فعال) می‌پردازیم. 
بیگ‌زاده بیان داشت: در اولین مرحله از این پژوهش، ‌ارتباط مفهومی بین دو مساله مذكور مورد واكاوی قرار داده می‌شود. پس از مطرح كردن مساله‌ای تحت عنوان «راه رفتن ربات معلول» و بررسی زوایای مختلف آن، مساله جابه جایی اشیاء چند لینكی مورد بررسی قرار می‌گیرد و نشان داده می‌شود كه مساله مذكور می‌تواند به عنوان مساله مادر برای راه رفتن روبات‌های دو پا در نظرگرفته شود. 
وی خاطرنشان كرد: با این دیدگاه، راه رفتن روبات‌های دو پا نوعی ویژه از مساله جابه جایی دینامیكی اشیاء چند لینكی است كه در آن شیئی با ساختاری درست شبیه به ساختار روبات دوپا به وسیله بازوهای مكانیكی صفر درجه‌ آزادی كه دیگر وجود خارجی ندارند، جابه جا می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت كه زمین، روبات دو پا را به عنوان شیئی چند لینكی جابه جا می‌كند. 
بیگ‌زاده افزود: سپس، مساله‌ «جابه جایی اشیاء چند لینكی به وسیله بازوهای مكانیكی پی در پی» به طور كامل مورد بررسی قرار گرفته، پس از انجام فرضیات لازم، مدل‌سازی می‌شود و بحث‌های مربوط به پایداری آن در دو شاخه‌ پایداری پیكره‌ای و پایداری دینامیكی انجام می‌گیرد. 
به گفته وی در ادامه سه دسته‌ مختلف از این مساله از جمله سیستم‌های غیر فعال، نیمه فعال و فعال مورد بررسی قرار می‌گیرند. پس از آن روند استنتاج یك مساله راه رفتن روبات دو پا از مساله جابجایی اشیاء چند لینكی نظیر، برای هر سه دسته فوق تبیین شده، مثال‌هایی برای آن ارایه می‌شود. 
وی افزود: روبات‌های دوپا با ساختار ساده‌ پرگاری به صورت غیر فعال و نیمه فعال پنج لینكی با پاهای سوزنی نیمه فعال و هفت لینكی با مچ و پاهای تخت فعال مطالعه می‌شوند. 
بیگ‌زاده گفت: در ادامه نشان داده می‌شود كه تمام جزییات، از جمله مسایل مربوط به پایداری، به وزن كلیات مساله در راه رفتن ربات‌های دو پا قابل استنتاج از مساله مادر(جابه جایی اشیاء چند لینكی) هستند. در تمام مراحل ضمن انجام شبیه‌سازی‌های لازم، از نرم افزار Working Model 2D و در پاره‌ای از موارد هم از ساخت نمونه‌های عملی برای صحت سنجی نتایج استفاده می‌شود. 
وی تاكید كرد: «گام گرد» به عنوان نمونه‌ عملی یك مكانیزم برای جابه جایی اشیاء غیر فعال از دستاوردهای عملی این رساله است.
این پروژه با راهنمایی دكتر علی مقداری و دكتر سعید سهراب‌پور انجام شده است. 
منبع: ایرنا

 



:: موضوعات مرتبط: مکانیک , خبرهای علمی , ,
:: برچسب‌ها: ارتباط راه رفتن روبات‌ دو پا و جابه جایی دینامیكی اشیاء ,
:: بازدید از این مطلب : 1765
|
امتیاز مطلب : 126
|
تعداد امتیازدهندگان : 35
|
مجموع امتیاز : 35
تاریخ انتشار : جمعه 17 تير 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : اس آر سی

علی گنجی زاده مخترع سیمان در گفت گو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به استفاده روز افزون از پرتوهای رادیو اکتیو و اشعه ایکس در امور پزشکی و صنعتی و نظامی افزود علی گنجی زاده مخترع سیمان در گفت گو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به استفاده روز افزون از پرتوهای رادیو اکتیو و اشعه ایکس در امور پزشکی و صنعتی و نظامی افزود : ماده مذکور در عین سبک بودن نسبت به دیگر مواد حاجب اشعه نظیر ورق های سربی ، دارای کاربرد علمی تر همراه با صرفه بسیار در هزینه و انرژی است .

او با بیان این که مواد اولیه تشکیل دهنده ان نیز به وفور در بازار های داخلی یافت میشود ،ادامه داد : در داخل کشور کارگاه ها و کارخانه ها ی بسیاری مشغول ساخت مواد اولیه این سیمان هستند .

وی ماده مذکور را به لحاظ عدم وابستگی و نیاز به خارج و نیز جلوگیری از خروج ارز از کشور بی رقیب خواند.

و گفت : این سیمان دارای گواهی  ثبت  از اداره مالکیت های معنوی بوده ونیز در ارتبات با قابلیت نفوذ ناپذیری نسبت به پرتوهای رادیو اکتیو و اشعه ایکس بارها از طرف سازمان انرژی اتمی آزمایش شده و تاییدیه گرفته است.

گنجی زاده هزینه تولید هر متر مربع از این سیمان را حدود یک سوم ورقه سربی هم ضخامت  باآن دانست و افزود : این سیمان را می توان تحولی بنیادی در عرصه ایزوله سازی مکان  های دارای اشعه هایی با طول موج بسیار پایین دانست .



:: موضوعات مرتبط: خبرهای علمی , ,
:: برچسب‌ها: مخترع گیلانی , سیمانی با قابلیت نفوذ پذیری نسبت به آب , اشعه ایکس , پرتوهای رادیو اکتیو ,
:: بازدید از این مطلب : 427
|
امتیاز مطلب : 69
|
تعداد امتیازدهندگان : 21
|
مجموع امتیاز : 21
تاریخ انتشار : شنبه 21 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : اس آر سی

 طراح آنتی ویروس  گفت : این محصول ایرانی که با استفاده از تکنولوژی جدید ضمن حفظ کارایی و امنیت سیستم طراحی شده از سرعت عملکرد بالایی برخوردار است.


به گزارش واحد مرکزی خبر ، طراح آنتی ویروس  گفت : این محصول ایرانی که با استفاده از تکنولوژی جدید ضمن حفظ کارایی و امنیت سیستم طراحی شده از سرعت عملکرد بالایی برخوردار است.

افزود :  سومین آنتی ویروس دو موتوره جهان و دومین آنتی ویروس ایرانی است و امنیت و سرعت دو ویژگی و تفاوت اصلی این آنتی ویروس با دیگر آنتی ویروسهای موجود در دنیای رایانه است.

طراح این آنتی ویروس با بیان اینکه هم اکنون حدود 20 آنتی ویروس برای استفاده کاربران وجود دارد گفت : آنتی ویروسهای موجود به زبان اصلی و تک موتوره هستند ولی این آنتی ویروس  با استفاده از دو موتور و نیز سیستمهای هوشمند ارتا ( به فتح الف) و سامتا که موجب جلوگیری از تکرار اسکن و تنظیم حافظه و منابع سیستم میشود امنیت ، قدرت و سرعت قابل توجهی دارد.

به روز رسانی خودکار ، امکان حذف دائمی فایلها ، محیط فارسی ، قیمت پایین نسبت به آنتی ویرسهای خارجی را از دیگر ویژگیهای این آنتی ویروس ایرانی عنوان کرد و افزود: برای طراحی و ساخت آنتی ویروس  سه سال وقت و 10 میلیون تومان هزینه کرده است.

این طراح 26 سال سن دارد بیش از 10 سال است که با مدرک دیپلم در رشته رایانه تحقیق می کند 




:: موضوعات مرتبط: خبرهای علمی , ,
:: برچسب‌ها: سومین آنتی ویروس دو موتوره جهان , دومین آنتی ویروس ایرانی ,
:: بازدید از این مطلب : 387
|
امتیاز مطلب : 113
|
تعداد امتیازدهندگان : 32
|
مجموع امتیاز : 32
تاریخ انتشار : شنبه 20 فروردين 1390 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد